Directorul Serviciilor de Informaţii din SUA nu crede în aspiraţiile coaliţiei de guvernare de a realiza reforme
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul Serviciilor de Informaţii din SUA nu crede în aspiraţiile coaliţiei de guvernare de a realiza reforme

Chiar de va câştiga alegerile parlamentare, Coaliţia de guvernare din Moldova nu are de gând să realizeze reforme în republică, consideră directorul Serviciilor de Informaţii din SUA, Dan Coats.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa străină, în raportul său pregătit pentru audierile la comitetul special pentru informaţii din cadrul Senatului Congresului SUA, el a menţionat că autorităţile americane nu aşteaptă nicio reformă reală din partea coaliţiei de guvernământ din Moldova.

"Dacă nu va eşua la alegerile programate pentru noiembrie, coaliţia proeuropeană de la guvernarea Moldovei va încerca probabil să limiteze influenţa Rusiei şi să păstreze aparenţa reformelor europene, evitând schimbările care ar putea dăuna menţinerii sale la putere", presupune politicianul.

Potrivit lui, actualul guvern de la Chişinău va începe probabil să implementeze Acordul de Asociere dintre UE şi Republica Moldova "împotriva voinţei Preşedintelui Igor Dodon, care îşi exprimă deschis opinii proruse şi este susţinut de Rusia".

Referitor la procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, Coats consideră că, dacă negocierile continuă, "progresul se va limita probabil la probleme mici".
Similare
RECOMANDĂRI