Directorul CALM, Viorel Furdui, critică primarii din Nisporeni şi Taraclia care şi-au exprimat simpatiile politice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul CALM, Viorel Furdui, critică primarii din Nisporeni şi Taraclia care şi-au exprimat simpatiile politice

Directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, critică primarii din raionul Nisporeni, care au semnat o declaraţie prin care recunosc Guvernul Filip ca fiind legitim, dar şi pe cele ale primarului de Taraclia, care a declarat că va coopera cu noul Guvern al Maiei Sandu. Furdui este de părere că aleşii locali nu trebuie să-şi exprime preferinţele politice şi trebuie să-şi concentreze activitatea pe chestiuni care vizează strict teritoriul pe care îl administrează.

„E nebunie totală. Ceea ce se întâmplă e grav. Unii declară una, alţii – alta. Autorităţile locale nu au treabă cu toate procesele la nivel central. Trebuie să existe o reţinere. Trebuie să lucrăm după stat de drept. Nimeni nu are dreptul să le dea indicaţii autorităţilor locale: nici foştii, nici actualii. Relaţiile se bazează pe colaborare. Eu cred că aşa şi va fi. Acum unii încearcă să se implice în jocuri politice, unde autorităţile locale nu-şi au locul”,  a declarat Viorel Furdui pentru tv8.md.

„Autorităţile locale sunt obligate să lucreze cu orice guvernare care este. Conform legislaţiei, hotărârile Guvernului poartă un caracter de recomandare pentru autorităţile locale, nu există raporturi de subordonare”, a mai adăugat directorul CALM.

Astăzi, a fost făcută publică o declaraţie semnată de mai mulţi primari din localităţile Nisporeni, dar şi preşedintele acestui raion, care sunt reprezentanţi ai Partidului Democrat, prin care au condamnat „actele de trădare de ţară ale lui Igor Dodon, Maia Sandu şi Andrei Năstase”.

Similare
RECOMANDĂRI