Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diplomaţii, reuniţi la Chişinău în perioada 9-11 iulie

Stoparea primei tranşe din asistenţa macrofinanciară nu va afecta relaţia noastră cu Uniunea Europeană. Asigurările vin din partea ambasadorului Republicii Moldova la Bruxelles, Eugen Caras, după reuniunea diplomaţiei, care are loc zilele acestea la Chişinău. Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip şi-a exprimat speranţa că sprijinul financiar promis anterior de comunitatea europeană va fi reluat în curând.

După o pauză de 6 ani, ambasadorii Republicii Moldova în statele lumii s-au reunit la Chişinău pentru a discuta cu autorităţile modalităţile de promovare a ţării pe plan extern. Reprezentantul nostru la Bruxelles spune că evoluţia ultimelor evenimente nu a afectat în mod semnificativ relaţia Republicii Moldova cu comunitatea europeană.

Mai mult, premierul Pavel Filip este convins că Uniunea Europeană îşi va revizui în curând decizia de stopare a asistenţei macrofinanciare.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a anunţat că autorităţile ruse sunt profund indignate de rezoluţia ONU privind retragerea trupelor de ocupaţie din regiunea transnistreană.

Spre indignarea ruşilor, şeful diplomaţiei de la noi spune că Chişinăul va insista în faţa comunităţii internaţionale, până când Federaţia Rusă îşi va retrage armata din stânga Nistrului.

După întâlnirea avută astăzi cu premierul Pavel Filip, mâine ambasadorii vor avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, iar miercuri cu preşedintele Igor Dodon.
 
Similare
RECOMANDĂRI