Diaspora se mobilizează pentru protestul din 1 iulie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diaspora se mobilizează pentru protestul din 1 iulie

Cetăţenii Republcii Moldova de peste hotarele ţării anunţă proteste pe 1 iulie pentru a-şi manifesta indignarea şi dezamăgirea faţă de invalidarea alegerilor locale din 3 iunie. Manifestaţia diasporei va avea loc concomitent cu protestul ce urmează a fi organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu sloganul „Oprim dictatorul!”.

Diaspora din Berlin a organizat un eveniment pe Facebook şi cheamă cetăţenii Republicii Moldova să participe la protest în faţa Ambasadei Republicii Moldova la Berlin la ora 14:00.

S-au mobilizat şi cei din Spania, care şi-au dat întâlnire pe 1 iulie, la ora 11.00, în Placa Catalunya din Barcelona, scrie Ziarul de Gardă.

Diaspora din Frankfurt se va aduna în centrul oraşului la ora 13:00: „Vă invităm să fim iarăşi pe baricadele democraţiei, adevărului şi demnităţii. Pentru a demonstra unitatea şi solidaritatea faţă de cetăţenii noştri din ţară, care protestează pentru idealurile democraţiei”.

Diaspora din Leicester va organiza protestul la ora 16:00 în St. Nicholas Place: „Pentru că ne pasă de viitorul ţării!!!”

Şi la Dublin la ora 12:00 în Garden of Remembrance va avea loc o manifestaţie, iar cetăţenii R. Moldova din Italia se vor aduna la ora 10:00 la Roma Tor de Valle, iar cei din Milano vor protesta la ora 14:00 la Consulatul R. Moldova de la Milano.

Cetăţenii R. Moldova din Lyon vor organiza un picnic de susţinere a manifestaţiilor din Chişinău începând cu ora 12:00 la lacul Miribel.

După ce instanţele de judecată au declarat invalidarea alegerilor locale, atât în ţară, cât şi peste hotare au fost organizate manifestaţii de amploare, informează Ziarul de Gardă.
Similare