Diaspora se mobilizează pentru protestul din 1 iulie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diaspora se mobilizează pentru protestul din 1 iulie

Cetăţenii Republcii Moldova de peste hotarele ţării anunţă proteste pe 1 iulie pentru a-şi manifesta indignarea şi dezamăgirea faţă de invalidarea alegerilor locale din 3 iunie. Manifestaţia diasporei va avea loc concomitent cu protestul ce urmează a fi organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu sloganul „Oprim dictatorul!”.

Diaspora din Berlin a organizat un eveniment pe Facebook şi cheamă cetăţenii Republicii Moldova să participe la protest în faţa Ambasadei Republicii Moldova la Berlin la ora 14:00.

S-au mobilizat şi cei din Spania, care şi-au dat întâlnire pe 1 iulie, la ora 11.00, în Placa Catalunya din Barcelona, scrie Ziarul de Gardă.

Diaspora din Frankfurt se va aduna în centrul oraşului la ora 13:00: „Vă invităm să fim iarăşi pe baricadele democraţiei, adevărului şi demnităţii. Pentru a demonstra unitatea şi solidaritatea faţă de cetăţenii noştri din ţară, care protestează pentru idealurile democraţiei”.

Diaspora din Leicester va organiza protestul la ora 16:00 în St. Nicholas Place: „Pentru că ne pasă de viitorul ţării!!!”

Şi la Dublin la ora 12:00 în Garden of Remembrance va avea loc o manifestaţie, iar cetăţenii R. Moldova din Italia se vor aduna la ora 10:00 la Roma Tor de Valle, iar cei din Milano vor protesta la ora 14:00 la Consulatul R. Moldova de la Milano.

Cetăţenii R. Moldova din Lyon vor organiza un picnic de susţinere a manifestaţiilor din Chişinău începând cu ora 12:00 la lacul Miribel.

După ce instanţele de judecată au declarat invalidarea alegerilor locale, atât în ţară, cât şi peste hotare au fost organizate manifestaţii de amploare, informează Ziarul de Gardă.
Similare
RECOMANDĂRI