Deputatul român Eugen Tomac: „Viitorul R. Moldova nu poate fi decât Unirea cu România”
Sursa foto:News.ro Vizualizari:

Deputatul român Eugen Tomac: „Viitorul R. Moldova nu poate fi decât Unirea cu România”

Situaţia Republicii Moldova, „care, în continuare, traversează o criză politică şi nu poate, la două luni după alegerile parlamentare, să desemneze un guvern”, a fost discutată la Washington de deputatul în Parlamentul României şi liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac.

Deputatul de la Bucureşti a avut zilele acestea, la Washington, o serie de întâlniri cu oameni politici, congresmeni şi senatori republicani, cu care a discutat despre alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Bineînţeles, am spus şi la Washington ce spunem şi aici: viitorul R. Moldova nu poate fi decât Unirea cu România”, a declarat deputatul român.

Deputatul a mai discutat, în cadrul întrevederilor, şi despre securitatea în regiunea Mării Negre şi rolul României în acest sens, dar şi impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluţiei situaţiei politice din Europa.

Relaţia Washington-Bruxelles-Bucureşti este un alt subiect despre care au fost purtate discuţii.

„Pentru a apăra democraţia, libertatea şi statul de drept, valori ce stau la baza Uniunii Europene, avem nevoie de mai multă securitate, iar acest lucru îl poate garanta doar Statele Unite. De aceea, relaţia dintre SUA şi Uniunea Europeană este unică şi trebuie să rămână specială şi solidă pe toate palierele”, a subliniat Eugen Tomac.

Eugen Tomac se află în Statele Unite ale Americii, unde a fost invitat de partenerii Partidului Mişcarea Populară din Partidul Republican din SUA.

Similare
RECOMANDĂRI