Deputatul PSRM, Alexandr Nesterovschi, va ataca în instanţă actul emis de ANI care îl poate lăsa fără mandat
Sursa foto:tribuna.md Vizualizari:

Deputatul PSRM, Alexandr Nesterovschi, va ataca în instanţă actul emis de ANI care îl poate lăsa fără mandat

Deputatul Partidului Socialiştilor, Alexandr Nesterovschi, nu este de acord cu constatarea Autorităţii Naţionale de Integritate privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi va contesta actul în instanţa de judecată.

Contactat de IPN, Alexandr Nesterovschi a declarat că, încă până a deveni deputat, împreună cu un prieten au deschis o companie, care ulterior a început să desfăşoare activitate turistică. Atunci, când a fost deschisă compania, cineva trebuia să devină administrator, postură pe care a ocupat-o. Însă ce este important, spune deputatul, nu a fost angajat şi nu a ridicat salariu.

Apoi director a devenit o altă persoană, pe numele căreia a fost perfectată licenţa pentru activitate turistică. Alexandr Nesterovschi susţine că, în momentul în care a completat actele pentru a candida la funcţia de deputat, cunoştea că un parlamentar nu trebuie să fie angajat şi să ridice salariu dintr-un alt loc, decât din legislativ. „I-aş recomanda ANI să se ocupe mai bine de acei deputaţi care şi-au schimbat fracţiunile şi, după cum se vorbeşte, nu au făcut-o gratis, de acei deputaţi care au participat la furtul miliardului şi de acei deputaţi care îşi subestimează cheltuielile cu scopul de a-şi ascunde veniturile”, a mai spus Alexandr Nesterovschi.

Potrivit actului de constatare al ANI, subiectul a devenit administrator în cadrul unei firme în anul 2013. Din 2014, acesta este deputat în Parlament, iar pe durata celor două mandate de legiuitor, subiectul nu a renunţat la calitatea sa de administrator al firmei. În cadrul controlului, s-a constatat că, deputatul şi-a continuat exercitarea atribuţiilor de administrator, şi-a pus semnătura pe mai multe facturi fiscale şi alte documente interne din cadrul firmei, asigurând în acest mod funcţionalitatea acesteia. ANI mai precizează că, dacă actul emis va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza Parlamentul pentru a iniţia procedura de încetare a mandatului de deputat.
Similare
RECOMANDĂRI