Deputatul Ghileţchi a fost ales în calitate de vicepreşedinte al grupului PPE din APCE
Sursa foto:curentul.md Vizualizari:

Deputatul Ghileţchi a fost ales în calitate de vicepreşedinte al grupului PPE din APCE

În sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) din această săptămână, deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi, a fost ales în calitate de vicepreşedinte al Grupului PPE din cadrul forului european. Noua funcţie vine în urma unui scrutin intern la care, pentru funcţia de preşedinte (vacantă după demisia parlamentarului Cezar Preda) au fost înregistraţi patru candidaţi, printre care şi vicespeakerul legislativului de la Chişinău.

Alături de Valeriu Ghileţchi, pentru funcţia de preşedinte al Grupului PPE din cadrul APCE, au mai candidat Andreas Nick din Germania, Emanuelis Zingeris din Lituania şi Aleksander Pociej din Polonia. În urma prezentării poziţiilor sale, deputaţii din Moldova şi Lituania şi-au retras candidaturile în favoarea deputatului polonez, Aleksander Pociej, care a şi fost ales preşedintele Grupului PPE.

Ulterior, Valeriu Ghileţchi a fost ales în calitate de vicepreşedinte al Grupului PPE, făcând parte şi din Biroul Politic al celui mai influent grup politic din APCE, care numără circa 170 de membri.

Preşedintele Partitului Popular European, Joseph Daul, a felicitat noua conducere a Grupului PPE din cadrul APCE, menţionând că aceasta este o nouă oportunitate de îndeplini misiunea Consiliului Europei, consolidând Grupul PPE în jurul valorilor europene.

Similare
RECOMANDĂRI