Deputatul blocului ACUM Oazu Nantoi propune să fie demarată procedura de revocare din funcţie a Zinaidei Greceanîi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputatul blocului ACUM Oazu Nantoi propune să fie demarată procedura de revocare din funcţie a Zinaidei Greceanîi

Deputatul din partea blocului ACUM Oazu Nantoi susţine că preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi foloseşte funcţia pe care o deţine pentru a pune în aplicare agenda externă a PSRM.

Nantoi spune că întrucât procedura de vot este una secretă „am putea avea surprize”. Deputatul a rămas nemulţumit de un mesaj al preşedintelui Parlamentului cu ocazia realegerii Valentinei Matvienko în funcţia de preşedinte al Consiliului Federal al Federaţiei Ruse.

„Vreau să-mi exprim indignarea şi dezacordul faţă de relaţiile externe ale Parlamentului Republicii Moldova. La 29 octombrie Ziniada Greceanîi a primit invitaţia de la domnul Dmitro Rozunkov de a participa Adunarea Generală interparlamentară a GUAM. Întrebarea este dacă a participat doamna Greceanîi la această reuniune? Nu! La această întâlnire a participat domnul Alexandru Jizdan”, a subliniat Oazu Nantoi.

Deputatul blocului ACUM susţine că Republica Moldova mai există ca stat datorită rezistenţei Ucrainei. Oazu Nantoi spune că Valentina Matvienko a prezidat la 1 martie 2014 şedinţa Consiliului federal al Federaţiei Ruse care i-a permis lui Vladimir Putin să folosească trupele militare în afara ţării.

„În acest context îi propun doamnei Greceanîi să o felicite pe doamna Matvienko de fiecare dată când Ucraina mai pierde un militar pe frontul din sud-estul ţării, deoarece decizia acelei şedinţe din 1 martie 2014  aduce şi astăzi consecinţe”, a mai adăugat Nantoi.

Deputatul spune că nu a iniţiat încă procedura de revocare a Zinaidei Greceanîi, dar ideea ar trebui discutată de către deputaţi.
Similare
RECOMANDĂRI