Deputaţii vor putea utiliza sistemul de vot electronic până la mijlocul anului 2019
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputaţii vor putea utiliza sistemul de vot electronic până la mijlocul anului 2019

Sistemul Informaţional e-Parlament va fi implementat până la mijlocul anului 2019. Biroul permanent a aprobat etapele de implementare a celor 3 componente e-Parlament: circulaţia electronică a documentelor, e-votul şi noul site al Parlamentului.

Implementatorul proiectului este o companie macedoneană, selectată prin concursul desfăşurat de PNUD.

Potrivit deciziei Biroului permanent, va fi creat un grup de lucru, format din reprezentanţii subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului, care va colabora cu compania implementatoare în vederea realizării Sistemului Informaţional e-Parlament.

Grupul de lucru va prezenta implementatorului informaţia necesară pentru ajustarea Sistemului Informaţional e-Parlament la necesităţile Parlamentului, va revizui rezultatele activităţii de implementare a sistemului, va valida funcţionalitatea şi compatibilitatea Sistemului Informaţional e-Parlament.

În discuţiile pe care le-a avut cu Preşedintele Parlamentului Andrian Candu, compania implementatoare a anunţat că, pe parcursul lunii august, va prezenta un plan de acţiuni, iar, din septembrie, va începe implementarea propriu-zisă a mai multor sisteme de pe platforma e-Parlament.

Sistemul Informaţional e-Parlament va fi implementat cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei şi partenerilor PNUD.

Similare
RECOMANDĂRI