Deputaţii PRO MOLDOVA au discutat cu reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii la Chişinău despre procesul electoral prezidenţial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputaţii PRO MOLDOVA au discutat cu reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii la Chişinău despre procesul electoral prezidenţial

Deputaţii PRO MOLDOVA Vladimir Cebotari şi Sergiu Sîrbu au avut o întrevedere cu şeful adjunct al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Gary Davies. În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre procesul electoral pentru alegerile prezidenţiale.

Interlocutorii au avut un schimb de opinii despre procesul electoral, care a început cu stângul în Republica Moldova, fapt ce ar putea sta la baza fraudării alegerilor.

Reprezentanţii PRO MOLDOVA i-au comunicat diplomatului despre dublele standarde şi reaua intenţie pe care a demonstrat-o CEC în raport cu candidatul PRO MOLDOVA la alegerile prezidenţiale Andrian Candu.

Totodată, Vladimir Cebotari şi Sergiu Sîrbu au comunicat poziţia fermă şi determinarea PRO MOLDOVA de a lupta până la capăt, în instituţiile naţionale şi internaţionale pentru a demonstra ilegalităţile şi abuzurile comise de CEC, care execută comenzile politice ale lui Dodon.

La rândul său, Gary Davies a comunicat că Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va urmări atent desfăşurarea procesului electoral, pentru a se asigura că vor avea loc alegeri libere, corecte şi democratice, iar drepturile sunt respectate.

Amintim că, la data de 18 septembrie, cu votul a 5 membri, CEC a respins cererea de înregistrare la alegerile prezidenţiale a candidatului PRO MOLDOVA, Andrian Candu. Acesta a prezentat liste de subscripţie cu semnăturile a 25 de mii de persoane. Din cauza erorilor sistemului CEC, cca 5 mii de semnături au fost invalidate.
Similare
RECOMANDĂRI