Deputaţii Platformei DA şi fracţiunii PAS nu vor participa la şedinţa de astăzi a Parlamentului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Deputaţii Platformei DA şi fracţiunii PAS nu vor participa la şedinţa de astăzi a Parlamentului

Deputaţii Platformei DA şi fracţiunii PAS nu vor participa la şedinţa de astăzi a Parlamentului. Despre acest lucru au anunţat liderii fracţiunilor Platforma DA şi PAS, relatează radiochisinau.

Potrivit sursei citate, deputaţii PAS solicită în continuare ca proiectele de lege pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea să treacă procedura obişnuită de adoptare în plenul Parlamentului. Liderul fracţiunii, Igor Grosu a calificat decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pe modificarea legii bugetului şi pe alte iniţiative drept „tentativă de a exclude Parlamentul din circuitul democratic” şi „uzurpare a puterii în stat”. Fracţiunea PAS este gata să susţină mai multe iniţiative ale Guvernului şi a prezentat şi un şir de amendamente pe care le va propune pentru susţinerea domeniului Horeca, agriculturii, dar şi în sectorul medical, a mai spus Igor Grosu.

Şi liderul fracţiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a declarat pentru radiochisinau că nu vor merge nici astăzi la şedinţa Parlamentului.

Amintim că astăzi, cu începere de la ora 14:00, deputaţii urmează să se întrunească în şedinţă plenară, după două tentative eşuate de săptămâna trecută, când şedinţele au fost boicotate de opoziţie în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe o serie de legi.

Similare
RECOMANDĂRI