Deputaţii PAS au sesizat Curtea Constituţională privind unele prevederi asumate de Guvern
Vizualizari:

Deputaţii PAS au sesizat Curtea Constituţională privind unele prevederi asumate de Guvern

Deputaţii fracţiunii PAS, Sergiu Litvinenco şi Veronica Roşca, au depus astăzi, 7 aprilie, două sesizări la Curtea Constituţională în legătură cu intrarea în vigoare a legii asumate de Guvern „privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă”, potrivit radiochisinau.md.

Potrivit reprezentanţilor formaţiunii, Guvernul a introdus zeci de măsuri care nu ar avea nicio legătura cu combaterea COVID-19, iar unele dintre ele chiar dăunează interesului public.

”Prevederile contestate se referă la aspecte care nu au nicio legătură cu obiectul legii pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea – acela de a institui măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative. Adevăratul scop pentru care acestea au fost adoptate este promovarea intereselor meschine ale clientelei politice afiliate celor două partide aflate la guvernare”, se menţionează în sesizarea PAS.

Similare
RECOMANDĂRI