Deputaţii au votat, în prima lectură, modificarea Legii privind finanţele publice locale
Sursa foto:http://www.parlament.md/ Vizualizari:

Deputaţii au votat, în prima lectură, modificarea Legii privind finanţele publice locale

Parlamentul a aprobat modificarea Legii privind finanţele publice locale, votând în prima lectură două proiecte de modificare a acesteia.

Primul proiect propune modificarea mărimii defalcărilor de la impozitul pe venit al persoanelor fizice pentru bugetele satelor (comunelor) – până la 100% şi oraşelor (municipiilor) - până la 50%, precum şi o nouă sursă de formate a bugetelor locale - defalcări de la impozitul pe venitul persoanelor juridice, în volum de 50% din volumul colectat.

Tot astăzi deputaţii au votat un proiect de alternativă pentru modificarea Legii privind finanţele publice locale.

Acesta prevede că defalcările în bugetele locale de la impozitul pe venit al persoanelor fizice să se efectueze conform locului de domiciliu al acestora. O altă prevedere rezidă în atribuirea a 50 la sută din veniturile colectate din impozitul pe venit al persoanelor juridice în calitate de defalcări pentru bugetele locale.

Cele două proiecte au fost comasate având în vedere că ambele vizează modificarea şi/sau completarea mai multor acte din aceeaşi lege. Scopul proiectelor este fortificarea autonomiei financiare a autorităţilor publice locale  prin creşterea veniturilor în bugetele acestora.
Similare
RECOMANDĂRI