Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputaţii ACUM spun că-i aşteaptă în continuare pe socialişti la negocieri, pentru a fi evitate alegerile anticipate

Deputaţii blocului ACUM spun că-i aşteaptă în continuare de socialişti la negocieri, pentru a ajunge la un consens, astfel încât să fie evitate alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova. Ei sustin că vor discuta cu socialiştiii doar proiectele ce vizează procesul de dezoligarhizare a ţării, şi că nu poate fi vorba de crearea unei coaliţii de guvernare PSRM-ACUM.

Liderul PAS, Maia Sandu spune că deputaţii blocului ACUM nu renunţă la ideea dezoligarhizării Republicii Moldova şi îi aşteaptă pe socialişti la masa tratativelor.
 
„Noi am făcut suficiente invitaţii şi am făcut publice suficiente informaţii despre cum vedem noi soluţionarea acestei situaţii, noi credem că atât timp cât R.M. se află sub controlul regimului oligarhic, nimic bun nu se poate întâmpla în această ţară”, a declarat Maia Sandu.

Liderii ACUM spun că dacă PSRM nu va sprijini în Parlament aşa-zisul pachet antioligarhic, cel mai probabil legislativul va fi dizolvat şi vom avea alegeri anticipate.

„Aşteaptă să expire termenul până la care să fie dizolvat parlamentul, după care să-şi continue jocurile cu cei din PD. Dacă au curaj să se elibereze de sub controlul regimului oligarhic şi să pună umărul la eliberarea ţării, atunci putem discuta. Altfel, nu avem ce discuta”, a mai sus lidera PAS.

Pe 20 martie a avut loc şedinţa de constituire a Parlamentului ales la 24 februarie. Potrivit legii, dacă timp de 3 luni de la această dată nu este votat Guvernul şi Parlamentul este în imposibilitatea de a adopta legi, şeful statului dizolvă Legislativul şi anunţă alegeri anticipate.
Similare
RECOMANDĂRI