Deputat român: R. Moldova face primul pas pentru a ieşi din izolare. România trebuie să recunoască prima Guvernul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat român: R. Moldova face primul pas pentru a ieşi din izolare. România trebuie să recunoască prima Guvernul

Deputatul român Eugen Tomac a declarat că are multe puncte de vedere diferite faţă de liderii politici proeuropeni de la Chişinău, dar nu poate să nu salute „mişcarea curajoasă” a acestora de a forma o majoritate parlamentară şi a învesti un nou Guvern. Tomac declară că autorităţile din România trebuie să recunoască primii noul Guvern de la Chişinău.

"R. Moldova face primul pas pentru a ieşi, timid, din izolare. Uniunea Europeană va fi alături şi ne vom ocupa de la Bruxelles pentru ca românii de peste Prut sa fie sprijiniţi consistent in următoarea perioadă.

România încă se uita, din păcate, mirată şi uşor dezorientată pentru că politica noastră externă din ultimii ani este identică cu politica ridicatului din umeri: “nu ştiu”, “nu ma pricep”, “nu ma bag”. 

Maia Sandu merită felicitată pentru acest curaj de a-şi asuma, intr-un moment foarte tensionat, un rol foarte important pentru parcursul celui de al doilea stat românesc.", a scris Tomac pe pagina lui de Facebook. 

Potrivit lui România trebuie să recunoască prima guvernul de la Chişinău, "altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene."

 Fostul premier al României Dacian Cioloş, declara ieri că Maia Sandu îşi asumă o sarcină uriaşă: să scape ţara de oligarhi şi să îi ofere o bună guvernare, responsabilă şi construită în interesul cetăţenilor.

Citeşte şi:
 

Hotărârile luate ieri de Curtea Constituţională vor fi contestate la CEDO. Va fi solicitată şi opinia Comisiei de la Veneţia

 

Mesajul Uniunii Europene, după evenimentele de ieri de pe scena politică de la Chişinău

 

Ambasada Rusiei la Chişinău: Susţinem eforturile partidelor parlamentare de a forma o coaliţie viabilă

 

Mesajul Ambasadorului UE, Peter Michalko, referitor la situaţia din Parlamentul R. Moldova

 

Ambasada SUA susţine efortul partidelor Republicii Moldova de a negocia un acord şi de a depăşi impasul politic


 

Similare
RECOMANDĂRI