Deputat PAS: De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu PD pentru a definitiva textul Declaraţiei privind ireversibilitatea vectorului european
Vizualizari:

Deputat PAS: De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu PD pentru a definitiva textul Declaraţiei privind ireversibilitatea vectorului european

Deputatul PAS Mihai Popşoi dă de înţeles că mersul negocierilor în vederea adoptării, de către PD, PAS şi PPDA, a unei declaraţii privind ireversibilitatea parcursului de integrare europeană a R. Moldova, bate pasul pe loc.

„De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu reprezentanţii PDM pentru a definitiva textul final al Declaraţiei pentru reconfirmarea vectorului european şi promovarea consecventă a cursului strategic şi ireversibil de Integrare Europeană. Deşi colegii din PDM au avut o contribuţie consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de email-uri, totuşi au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul. Ieri noaptea am înţeles de ce”, scrie Mihai Popşoi pe pagina sa de Facebook, referindu-se la şedinţa ţinută în secret, care a avut loc aseară, între conducerile PD şi PSRM, cu participarea lui Igor Dodon şi Ion Chicu. Despre această şedinţă nu a fost anunţată nici presa şi nici unii deputaţi democraţi, inclusiv Sergiu Sîrbu. 

(La acest subiect: UPDATE. La şedinţa secretă PD-PSRM a participat Chicu, dar şi Dodon. Despre ce au discutat)

„Regretăm lipsa de devotament şi consecvenţă faţă de năzuinţa majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de a urma calea integrării europene: a combaterii corupţiei, a justiţiei independente, a reformelor economice, alegând în schimb calea a patra - calea spre nicăieri. Suntem convinşi că majoritatea cetăţenilor sprijină demersul nostru exprimat în această Declaraţie”, mai spune Mihai Popşoi. 

Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că, cel mai probabil, PD va fi gata să susţină declaraţia propusă de ACUM

Similare
RECOMANDĂRI