Deputat: Legea ONG-urilor este blocată de PSRM şi Igor Dodon pentru ca fundaţia soţiei acestuia să-l ajute în campania prezidenţială
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat: Legea ONG-urilor este blocată de PSRM şi Igor Dodon pentru ca fundaţia soţiei acestuia să-l ajute în campania prezidenţială

Legea ONG-urilor este blocată de PSRM şi şeful statului Igor Dodon doar pentru ca fundaţia soţiei acestuia să-l ajute în campania prezidenţială. Declaraţia aparţine deputatului PAS Sergiu Litvinenco, care spune că, dacă PSRM-ului într-adevăr nu-i place ceva din lege, ar putea veni cu amendamente, însă până acum nu a făcut-o.

„Ieri reprezentantul PSRM, Vasile Bolea, a spus că în proiectul legii cu privire la ONG-uri pe ei îi deranjează prevederea care permite partidelor să fondeze asociaţii şi fundaţii. Şi de asta chipurile se împotrivesc adoptării legii.

Dacă e aşa cum spun, puteau să depună amendamente. Dar ei nu au făcut-o. Şi nu cred că era mare rezistenţă din partea noastră să excludem această prevedere. Pentru că PAS, de exemplu, chiar nu intenţionează să creeze vreo asociaţie şi fundaţie după ce legea intră în vigoare”, spune deputatul. 

De asemenea, Litvinenco spune că reprezentantul PSRM a mai declarat că PSRM-ul nu este deranjat de interdicţiile pentru Fundaţii de a se implica în campanii electorale, şi asta pentru că Fundaţia soţiei lui Igor Dodon ”Din Suflet” nu s-a ocupat de susţinerea indirectă a PSRM-ului.

„Nimic mai fals. Doar în perioada 15-26 decembrie 2018 (adică timp de 11 zile), conform raportului nr. 2 al Misiunii de Observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, Fundaţia ”Din Suflet” a oferit bunuri şi cadouri în cadrul a 42 de evenimente cu participarea exponenţilor PSRM.

Şi trebuie să ţinem cont că în cadrul alegerilor din februarie 2019 mai era Plahotniuc cu fundaţia lui. Acum că Plahotniuc nu e este vă daţi seama ce va face fundaţia lui Dodon în campania prezidenţială?”, se întreabă deputatul.

Sergiu Litvinenco mai aminteşte că votarea acestei legi este una din condiţionalităţile pe care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească pentru a putea obţine tranşa de 30 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Similare
RECOMANDĂRI