Deputat: În ultimele zile, unii democraţi au fost contactaţi de membri ai Partidului Şor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat: În ultimele zile, unii democraţi au fost contactaţi de membri ai Partidului Şor

Plecarea deputaţilor din fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova este un instrument prin care Vlad Plahotniuc şi Ilan Şor se răzbună pe preşedintele Igor Dodon. Declaraţia a fost făcută de către deputatul democrat Nicolae Ciubuc în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, scrie IPN.

„Tot ce se întâmplă la moment în PDM nu are nicio legătură şi nicio tangenţă cu ideologia şi activitatea partidului sau calităţile unuia sau altui lider ori membru de partid. Reieşind din acele reglări de conturi care le au în raport cu preşedintele Dodon, unii încearcă să destabilizeze prin simpla extragere a deputaţilor din Partidul Democrat compromiţând ideea integrării europene şi formării unei coaliţii proeuropene”, a declarat democratul.

În opinia lui Nicolae Ciubuc, deputaţi din Partidul Şor şi grupul parlamentar Pro Moldova reprezintă două grupări care au ca scop distrugerea Partidului Democrat şi destabilizarea situaţiei politice din ţară. El spune că de câteva zile unii membri ai Partidului Şor au contactat mai mulţi deputaţi democraţi pentru a purta o discuţie cu ei.

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu spune că în contextul în care actualul guvern înregistrează tot mai multe greşeli, admite că discuţiile dintre deputaţi s-ar putea intensifica.

„În aceste condiţii în care guvernul Chicu clachează, face greşeli şi pe sistemul sănătăţii publice, şi pe domeniul economic, şi în raport cu partenerii externi, este practic o invitaţie să ataci această coaliţie care nu este viabilă. Din acest punct de vedere am ajuns în situaţia în care Republica Moldova are nevoie de un alt guvern, de asta s-au accelerat acestei insistenţe de a se întâlni cu Şor şi cred că nu doar Şor, şi alte grupuri încearcă să aibă întâlniri cu deputaţii Partidului Democrat. Ne mişcăm spre un alt echilibru, acest echilibru este legat de formarea unui alt guvern, demisia actualului guvern şi crearea unei agende care să salveze această ţară”, a precizat Igor Munteanu.

Cât despre situaţia în care se află PDM, deputatul spune că din toate timpurile puterea acestei formaţiuni a fost legată de bani.

„Noi asistăm acum la o sângerare a unui partid politic, un partid care a avut foarte multă influenţă şi care a concentrat toată puterea statului în propriile mâini. Acum este atacat din mai multe părţi, nu ar trebui să dea vina pe alţii şi în primul rând să-şi pună întrebarea de ce se întâmpla această plecare masivă a deputaţilor şi să reflecteze ce coagulează aceşti deputaţii în Partidul Democrat. Nu este vorba de ideologie, Partidul Democrat a fost slab la ideologie întotdeauna, chiar dacă s-a poziţionat pe stânga. Forţa acestui partid a fost legat de foarte mulţi bani şi de această organizare ierarhică pe verticală deţinută de Plahotniuc. Partidul Democrat nu are leadership-ul care ar putea să coaguleze partidul”, a adăugat deputatul Igor Munteanu.

Denis Ulanov, deputat al Partidului Şor afirmă că Partidul Democrat s-a transformat în prezent într-o filială a PSRM. „Deputaţii democraţi au devenit „buton de vot” pentru PSRM”, a apreciat el.

Similare
RECOMANDĂRI