Denis Ulanov şi Petru Jardan vor fi cercetaţi în stare de libertate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Denis Ulanov şi Petru Jardan vor fi cercetaţi în stare de libertate

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a decis eliberarea provizorie sub control judiciar, pentru 30 de zile, a deputaţilor Partidului politic Şor, Denis Ulanov şi Petru Jardan, după ce a examinat demersurile Procuraturii Anticorupţie care solicita plasarea celor doi, cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile. Procuratura consideră ilegale încheierile instanţei şi anunţă că le va contesta.

Potrivit Procuraturii Generale, demersul în privinţa deputatului Petru Jardan a fost examinat în lipsă, acesta refuzând să se prezinte în faţa magistraţilor.

Partidul „Şor” notează că a luat act de decizia instanţei de a respinge demersul procurorilor. „Ne bucurăm că, pe alocuri, judecătorii pun legea în capul mesei. Acesta este un prim pas spre dovedirea nevinovăţiei lor. Mai mult, decizia judecătoriei arată cât de subţiri şi lipsite de substanţă sunt învinuirile procurorilor”, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

În comunicat se mai spune că „procurorii au venit în sala de şedinţe nu pentru a face dreptate, dar pentru a transmite un semnal clar: cei care se vor împotrivi, cei care le vor sta în calea autorilor acestui scenariu, îi aşteaptă dosare fabricate, aresturi şi compromiterea politică”. „Noi ştim că oponenţii noştri politici bat din palme pe la colţuri şi se bucură de această nedreptate. Însă tot ei ştiu că aceste dosare sunt fabricate. O recunosc şi înţeleg că toată această justiţie televizată este un precedent periculos, iar într-o zi ar putea fi chiar ei victime ale aceloraşi procurori care astăzi ne atacă pe noi”, precizează comunicatul formaţiunii.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” şi „spălare de bani” în dosarul „frauda bancară”, iar Petru Jardan – de „abuz de serviciu”, în dosarul vizând  concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Ambii învinuiţi pledează nevinovaţi. Cei doi deputaţi au fost reţinuţi luni, după ce, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.
Similare
RECOMANDĂRI