Declaraţia de avere a lui Vladimir Plahotniuc: venituri din dividende, dobânzi şi vânzarea unui automobil
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Declaraţia de avere a lui Vladimir Plahotniuc: venituri din dividende, dobânzi şi vânzarea unui automobil

Vladimir Plahotniuc, preşedintele Partidului Democrat, care candidează la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova, şi-a făcut publică declaraţia de avere. Omul de afaceri susţine că, în perioada 2017-2018, a obţinut dividende de peste cinci milioane de euro de la o companie la care nu a mai făcut referire până acum. Politicianul mai declară cărţi care ar valora 11 milioane de lei sau un pian de 131 mii de euro.

Vladimir Plahotniuc a avut în ultimii doi ani, 2017-2018, venituri din dividende, dobânzi şi vânzarea unui automobil, scrie Ziarul de Gardă.

Cei mai mulţi bani, 4,55 milioane de euro, 11,5 milioane de lei şi 347,5 mii de USD i-au intrat în conturi de la compania „Vanguard International”, cu sediul în Abu Dhabi, la care Plahotniuc ar fi acţionar.

Mai jos, în aceeaşi declaraţie depusă, Plahotniuc face referire la compania „Vangurad International”, dar, la mijloc, cel mai probabil, este o eroare lingvistică, politicianul referindu-se tot la compania „Vanguard International”, de la care a obţinut dividende de milioane.

„Vanguard International” este o companie renumită la nivel mondial care se ocupă cu comercializarea mai multor tipuri de produse, în special a fructelor şi legumelor.

Plahotniuc susţine că a mai primit 4,19 milioane de lei în calitate de „retur al capitalului social” de la compania pe care o declara şi anterior, „Prime Management”, la care este fondator.

În perioada 2017-2018, Plahotniuc declară că a vândut un automobil cu 999,9 mii de lei, dar şi-a cumpărat, în schimb, trei maşini noi, toate de marcă Mercedes. Plahotniuc deţine încă un automobil de acelaşi model, fabricat în 2009.

Din aceeaşi declaraţie aflăm că Vladimir Plahotniuc deţine volume de cărţi anticariat şi universale din perioada 1994-2018, care ar valoara nu mai puţin de 11 milioane de lei. Totodată, politicianul este proprietarul unui pian cu o valoare de 131 de mii de euro, dar şi a altor patru bunuri mobile, a căror denumire este blurată, care ar valora împreună aproape 700 de mii de euro.

Plahotniuc îşi ţine doar o parte din economii în bănci, la Victoriabank, Moldova-AgroindBank şi Mobiasbancă acolo unde are puţin peste jumătate de milion de euro,  peste 700 de mii de USD şi aproximativ 170 de mii de lei. Din dobânzi a obţinut 1800 de USD şi 550 de euro.

La capitolul bunuri imobile, Vladimir Plahotniuc a trecut un apartament de 234 m.p., cumpărat în perioada 2010-2017, două garajuri, un spaţiu comercial de 300 m.p. luat în locaţiune şi un alt bun imobil, de 134 m.p.

Vladimir Plahotniuc declară investiţii în opt companii, denumirea a trei dintre ele fiind însă ascunsă de public. Celelate sunt „Vangurad International” (probabil Vanguard International), „Vangurad International Grup”, „General Media Group Corp” şi „General Radio Group Inc”. Ultimele două deţin mai multe posturi tv şi radio din R. Moldova.

Totodată, Plahotniuc declară că este şi fondator sau acţionar al acestor companii.

Citiţi articolul integral publicat de ZDG.

Similare
RECOMANDĂRI