Dan Dungaciu: Maia Sandu nu va accepta o poziţie de subordonare faţă de Igor Dodon şi „patronii lui Igor Dodon de la Moscova”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dan Dungaciu: Maia Sandu nu va accepta o poziţie de subordonare faţă de Igor Dodon şi „patronii lui Igor Dodon de la Moscova”

Analistul român Dan Dungaciu califică criza politică de la Chişinău drept o confruntare dintre premier şi preşedinte, care va decide în final dacă Maia Sandu îşi asumă „să devină o Margaret Thatcher” sau îşi acceptă condiţia de subordonare faţă de Igor Dodon.

Dungaciu a comentat pentru Cotidianul situaţia politică de la Chişinău, menţionând că „ce face în acest moment Maia Sandu este foarte bine”.

„Asistăm acum la Chişinău nu la o bătălie pentru procurorul general, ci la o bătălie politico-simbolică prin care se setează relaţia de putere de la guvernare şi direcţia spre care va merge Republica Moldova”, se scrie în material. Dungaciu a subliniat că nu crede că Maia Sandu va accepta o poziţie de subordonare faţă de Igor Dodon şi „patronii lui Igor Dodon de la Moscova”.

Amintim că la 6 noiembrie în cadrul unei emisiuni TV, Igor Dodon declara că sunt două scenarii - ori cade Guvernul în următoarele 72 de ore, ori nu.

Scânteile între PSRM şi blocul ACUM au apărut după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe o lege care prevede modificarea Legii Procuraturii. 

În dimineaţa zilei de 6 noiembrie ministrul Justiţiei, Olesea Stamate a anunţat că anulează rezultatele Comisiei de selectare a candidaţilor pentru funcţia de procuror General. Imediat PSRM a ieşit şi a cerut demisia ministrului Justiţiei. Ulterior Olesea Stamate a declarat că în cazul în care reforma justiţiei nu e posibilă, atunci coaliţia de guvernare nu mai are sens
Similare
RECOMANDĂRI