Dacian Cioloş a fost reales preşedinte al PLUS
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dacian Cioloş a fost reales preşedinte al PLUS

Dacian Cioloş a fost reales preşedinte PLUS, la convenţia extraordinară la care nu a avut contracandidat. „Dacă data viitoare voi fi din nou singur, nu mai candidez”, şi-a avertizat Cioloş partidul, pe care vrea să îl aducă la guvernare anul viitor. Fostul premier şi-a încurajat colegii de partid să îndrăznească să îşi depună candidaturile la alegerile locale şi a trasat strategia politică a partidului: o apropiere din ce în ce mai mare de USR şi, în final, o fuziune.

Dacian Cioloş a fost reconfirmat preşedinte PLUS cu 41 de abţineri din aproape 1200 de voturi. Cioloş s-a declarat supărat de faptul că a fost nevoit să candideze singur şi consideră că aceasta este şi cea mai mare vulnerabilitate a PLUS: să fie perceput ca un partid de lider.

Dacian Cioloş chiar a ţinut să îi mulţumească lui Fănel Necula, singurul membru PLUS, care, deşi, anonim, a avut curajul să îl contracandideze. Nu s-a putut însă înscrie, pentru că nu a strâns numărul necesar de semnături. Iniţiativa sa a fost însă ovaţionată.

Dacian Cioloş le-a cerut membrilor PLUS să abordeze cu curaj şi fără complexe primul test electoral al partidului: alegerile locale. PLUS va merge pe candidaturi comune cu USR şi va susţine, dacă va fi cazul, candidaţi independenţi sau chiar de la PNL împotriva PSD. Cioloş a insistat pe o prezenţă activă a PLUS în mediul rural şi a promis că va pregăti chiar o campanie specială pentru acest electorat.

Similare
RECOMANDĂRI