Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Curtea de Apel a menţinut decizia CEC: Andrian Candu rămâne în afara cursei electorale pentru alegerile prezidenţiale

Andrian Candu, reprezentantul PRO Moldova, rămâne în afara cursei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia prin care CEC a respins înregistrarea lui pentru scrutinul din 1 noiembrie. Andrian Candu spune că acest lucru se întâmplă în urma unor indicaţii politice. Totodată, el promite că nu va lăsa lucrurile aşa şi e pregătit să meargă până în pânzele albe pentru a-şi găsi dreptatea.

ANDRIAN CANDU, lider PRO Moldova: "Noi considerăm că cele 18 mii de semnături depuse de cetăţenii RM în susţinerea candidatului Candu au fost astăzi abuziv anulate. Noi considerăm că cele 218 aşa-numite semnături anulate şi care au lipsit pentru a respecta, cum spune CEC, condiţiile pentru înregistrare nici nu le poţi pune în balanţă luând în considerare dreptul fundamental prevăzute de Constituţie".

Cei de la PRO Moldova susţin că, în cazul lor, legea este interpretată greşit sau parţial. 

SERGIU SÂRBU, deputat PRO Moldova: "Cu regret, instanţa a interpretat după opinia noastră ca şi CEC-ul, prevederile legii, Codul Electoral care nu prevede ce înseamnă semnături nevalabile, care trebuie anulate sau care nu. Instanţa a refuzat efectiv să administreze acele probe care demonstrau că avem 400 de semnături perfect valabile şi trebuiau luate în calcul".

Andrian Candu a declarat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiţie. Dacă nu-şi va găsi dreptatea în ţară, atunci el spune că este gata să ajungă şi până la CEDO. Amintim că liderul PRO Moldova nu a fost înregistrat de CEC în cursa electorală după ce au fost depistate mai multe greşeli în listele cu semnături în favoarea lui.
Similare
RECOMANDĂRI