Cristina Lesnic: Statul îşi finanţează programul de reintegrare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cristina Lesnic: Statul îşi finanţează programul de reintegrare

15 milioane de lei sunt alocate ]n 2018 pentru programul de activităţi destinate reintegr[rii ţării. Documentul a fost aprobat recent de către Guvernul de la Chişinău şi este finanţat din bugetul de stat. Declaraţia a fost făcută de vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

Potrivit vicepremierului, Republica Moldova nu aşteaptă doar finanţare de la donatori externi, dar şi-a asumat un angajament în acest sens. „În acest an vor fi finanţate 49 de proiecte dintre cele 140 de propuneri care au fost transmise Comisiei pentru examinare şi validare”, spune Cristina Lesnic, citată de IPN. Domeniile incluse în programul de reintegrare pentru acest an sunt instituţiile şcolare şi preşcolare din zona de securitate, apeductele şi iluminarea stradală.

În procesul de negocieri, se va continua cu problema legată de Gura Bâcului, afirmă Cristina Lesnic. „Noi am propus o fişă de proiect către Delegaţia Uniunii Europene pentru modernizarea acestui pod. Noi nu am dus până la capăt acest subiect”, spune Lesnic. Alte subiecte prioritare ţin de telecomunicaţii, probleme care nu au fost soluţionate până la capăt, precum şi de libera circulaţie.

Din 2011 până 2018, au fost cheltuite 82 de milioane de lei pentru programele ce ţin de activităţile de reintegrare a ţării, în cadrul a 309 proiecte.

Similare