Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consultările programate pentru astăzi, între PD, PAS şi Platforma DA, nu au mai avut loc. Ce spun unii deputaţi

Consultările de azi programate între PDM, PAS şi Partidul Platforma DA nu s-au mai desfăşurat. Doar cei de PAS au fost punctuali în timp ce democraţii spun că au fost prin sate să discute cu oamenii. După eşecul de astăzi, nu se ştie dacă va mai exista o nouă tentativă de negocieri.

Prim-vicepreşedintele PAS, Igor Grosu a declarat că s-a prezentat la locul şi ora stabilită dar nu a găsit pe nimeni.

IGOR GROSU, prim-vicepreşedinte PAS: „Domnul Slusari a fost organizatorul. Mi s-a comunicat locul şi ora. Am fost la locul şi ora indicată, din păcate dumnealui nu a venit. Şi eu a trebuit să fac cale întoarsă”.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedinte Platforma DA: „I-am transmis domnului Grosu un mesaj şi pe email şi prin WhatsApp că din cauză că PD nu doreşte, a solicitat amânarea, întâlnirea nu va mai avea loc. Probabil domnul Grosu  nu a citit acest mesaj”.

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc a declarat că eventualele negocieri nu presupun şi consultări pentru formarea unui nou Guvern.

NICOLAE CIUBUC, deputat PDM: „Domnul Slusari împreună cu mine am discutat necesitatea de a ne întâlni şi a discuta situţia politică în ţară. Dar acest lucru nici pe departe nu presupune că noi ne întâlnim şi face negocieri sau dăm jos o coaliţie şi facem alta. Aşa că astăzi din păcate noi nu am reuşit să ne vedem, în condiţiile în care e luni şi e zi de teritoriu, am preferat mai bine să mergem în teritoriu”.

Vă reamintim că deputaţii Igor Grosu şi Igor Munteanu au declarat în emisiunea "Punctul pe Azi", de la TVR Moldova, că vor avea loc consultări între Partidul Democrat, PAS şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr  pentru configurarea unei noi majorităţi parlamentare şi formarea unui nou guvern. Într-un interviu pentru Agora.md liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că democraţii nu vor vota pentru demiterea Guvernului Chicu.
Similare
RECOMANDĂRI