Constantin Codreanu: Infrastructura rutieră în Vama Albiţa trebuie reabilitată în regim de urgenţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Codreanu: Infrastructura rutieră în Vama Albiţa trebuie reabilitată în regim de urgenţă

Posibilitatea de reabilitare urgentă a infrastructurii rutiere în Vama Albiţa este subiectul unei interpelări depuse de deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Codreanu se adresează prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, miniştrilorTransporturilor şi Finanţelor Publice.

Textul interpelării parlamentare cuprinde, între altele, următoarele: ”Aşa cum constată sutele de mii de cetăţeni români sau străini care traversează actuala frontieră în Punctul vamal Albiţa, infrastructura rutieră este într-o stare avansată de degradare. Pozele făcute zilele trecute la faţa locului confirmă gradul de degradare a învelişului asfaltic şi existenţa unui număr mare de gropi/cratere formate de mult timp.

Presa de pe ambele maluri ale Prutului a scris nu o singură dată despre faptul că starea avansată de degradare a infrasatructurii rutiere din punctul vamal Albiţa prejudiciază grav imaginea României ca poartă de intrare în spaţiul terestru al Uniunii Europene şi al NATO. Există multiple cazuri de reclamaţii din partea conducătorilor auto nemulţumiţi de starea drumului plin de gropi şi cratere”.

Deputatul Constantin Codreanu i-a solicitat premierului informaţii cu privire la o posibilă intenţie a Guvernului României, Ministerului Transporturilor şi a Ministerului Finanţelor Publice de reabilitare în regim de urgenţă a infrastructurii rutiere în Punctul vamal Albiţa.

Similare
RECOMANDĂRI