Constantin Codreanu: Deblocarea asistenţei financiare şi opoziţie faţă de federalizare, următorii paşi pentru R. Moldova
Sursa foto:constantincodreanu.ro Vizualizari:

Constantin Codreanu: Deblocarea asistenţei financiare şi opoziţie faţă de federalizare, următorii paşi pentru R. Moldova

Odată cu impunerea Guvernului Sandu la Chişinău şi mazilirea lui Plahotniuc, următorii paşi pe care trebuie să îi facă partenerii occidentali pentru Republica Moldova sunt deblocarea asistenţei financiare şi opoziţie totală faţă de orice proiect de federalizare a Republicii Moldova. Este opinia deputatului PMP Constantin Codreanu.

„Desantarea la Chişinău a celui care a emis celebrul Memorandum privind federalizarea Republicii Moldova, Dmitri Kozak, a născut îngrijorări întemeiate privind revenirea asupra discuţiilor ce vizează, în fond, transnistrizarea întregului stat şi aducerea acestuia sub controlul total al Moscovei”, consideră deputatul român.

Alianţa Nord-Atlantică, alături de partenerii europeni, are obligaţia să se opună oricărei tentative de implementare a unui astfel de plan, promovat ostentativ de preşedintele Igor Dodon.

Deputatul român mai spune că „la Bucureşti, unii uită că avem peste Prut milioane de etnici români şi circa 1 milion de români care şi-au redobândit cetăţenia română. Altfel spus, nu mai vorbim de o simplă decizie de politică externă, ci de obligaţia ca stat, de a ne proteja cetăţenii.”

Constantin Codreanu se arată convins că va veni şi ziua în care va trebui negociată ReUnirea cu factorii internaţionali de decizie.

Tocmai de aceea, explică politicianul, ar fi bine să ne rezervăm de pe acum locul care ni se cuvine la masa oricăror tipuri de negocieri care vizează prezentul şi viitorul oamenilor din Republica Moldova care privesc, în mod constant, spre România, cu o doză de speranţă nesecată.

Similare
RECOMANDĂRI