Constantin Codreanu consideră că implementarea votului electronic va implica mai mult românii de peste hotare în polica din România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Codreanu consideră că implementarea votului electronic va implica mai mult românii de peste hotare în polica din România

La emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR MOLDOVA, deputatul în Legislativul României, Constantin Codreanu, a declarat că întreprinde eforturi pentru a implementa votul electronic pentru alegerile din 2019 şi 2020.

„Votul electronic este o doleanţă mai veche a diasporei, care a venit în adresa comisiei pe care o conduc. Acesta ar înlesni participarea şi implicarea în politică a cetăţenilor noştri plecaţi în afara României”, a spus Constantin Codreanu.

Legislatorul a mai afirmat că de asemenea analizează posibilitatea de a spori reprezentativitatea românilor de peste hotare în Parlamentul de la Bucureşti.

La aceeaşi emisiune, referindu-se la această tematică, comentatorul Vlad Ţurcanu a afirmat că „deseori cetăţenii au fost cu un pas înaintea politicienilor. Mai degrabă cetăţenii au creat poduri decât polticienii”.

„Ce rămâne acum - în afară de nişte lucruri simbolice care adună laolaltă români de pe ambele maluri ale Prutului - este să se concretizeze acele proiecte de conexiune energetică, podurile peste Prut şi multe alte subiecte care au fost delăsate”, a mai spus comentatorul.
Similare