Constantin Codreanu: Agricultorii basarabeni trebuie sprijiniţi de statul român
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Codreanu: Agricultorii basarabeni trebuie sprijiniţi de statul român

Piaţa românească trebuie să absoarbă mai multe produse agricole de calitate din Republica Moldova, iar agricultorii basarabeni trebuie sprijiniţi de statul român. este opinia deputatului PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, care l-a interpelat pe ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, privind sprijinirea agricultorilor din Republica Moldova.

În interpelarea sa, deputatul Constantin Codreanu menţionează: „Produsele din Republica Moldova sunt în cele mai multe cazuri de o calitate ce nu poate fi pusă la îndoială, iar preţul lor este cu mult sub cel al produselor importate din state membre ale Uniunii Europene sau din afara ei. Republica Moldova dispune de un potenţial agricol impunător, iar afacerile din sectorul agricol au fost si rămân o parte importantă din economia naţională de peste Prut. Mai mult, agricultorii au început să propună pentru export şi produse ecologice. Cifrele Ministerului Agriculturii de la Chişinău pentru anul 2016 arată că în Republica Moldova erau peste 60 de mii de hectare, cu peste 35 de mii mai mult decât în anul 2015. Aşadar, agricultorii basarabeni pot obţine produse de calitate, care, mai apoi, pot ajunge pe piaţa din România. Cu atât mai mult cu cât costurile de transportare nu se compară cu cele din alte state mai îndepărtate."
 
Potrivit lui Codreanu, relaţiile comerciale dintre România şi Republica Moldova ar putea deveni mai strânse în ceea ce priveşte importul de produse agricole.

Deputatul a solicitat informaţii despre măsurile concrete întreprinse în sprijinul agricultorilor din Republica Moldova pentru ca aceştia să îşi vândă produsele pe piaţa din România şi despre evenimentele organizate cu scopul să prezinte şi să promoveze în România produse agricole din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI