Consiliul Naţional al PNL a votat susţinerea lui Klaus Iohannis pentru prezidenţiale şi a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consiliul Naţional al PNL a votat susţinerea lui Klaus Iohannis pentru prezidenţiale şi a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier

Liberalii au decis azi susţinerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat, dar şi desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, dacă PNL va câştiga alegerile parlamentare. Forurile de conducere ale partidului, reunite la Palatul Parlamentului, pun la punct strategia pentru acest an, dar şi criteriile de evaluare a filialelor locale.

Consiliul Naţional al PNL şi-a deschis  lucrările la Palatul Parlamentului cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte faţă de cele anunţate - validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Cele două propuneri urmează să fie supuse votului secret al delegaţilor la reuniune. Pentru a fi votat ca premier al PNL în cadrul CN şi-a anunţat candidatura şi Viorel Cataramă.

Propunerea pentru funcţia de premier a fost făcută de prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, iar cea pentru susţinerea drept candidat al liberalilor la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis, de liderul liberalilor, Ludovic Orban.

La Consiliul Naţional al PNL participă 785 de delegaţi din 1.000 de delegaţi convocaţi.

Similare
RECOMANDĂRI