Consiliul Electoral a luat o decizie care o vizează pe candidata Partidului Şor 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consiliul Electoral a luat o decizie care o vizează pe candidata Partidului Şor 

Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău va sesiza instanţa de judecată în contextul suspiciunilor că Reghina Apostolova, candidata Partidului Şor la alegerile din Chişinău, ar fi primit bani din Federaţia Rusă pentru campania electorală. Dacă se confirmă, Consiliul va cere anularea înregistrării Reghinei Apostolova în cursa electorală, transmite IPN.

Decizia vine după o sesizare a preşedintelui Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru. Potrivit reprezentantului PUN, prezent la şedinţa Consiliului Electoral, există ordine de plată care probează transferarea unei sume de 200 de mii de lei de către o companie rusă unei întreprinderi cu capital străin din Moldova. Aceasta, la rândul ei, a transferat banii, cu titlul de donaţie, pe contul Fondului electoral pentru desfăşurarea campaniei electorale a candidatei Reghina Apostolova.

Reprezentantul Reghinei Apostolova crede că sesizarea nu este suficient de argumentată deoarece transferul pe contul Fondului electoral a fost făcut de o persoană juridică naţională, iar fondatorul întreprinderii este o persoană fizică, cetăţean al Republicii Moldova. Aceste circumstanţe nu contravin Codului Electoral.

Similare