Comisia guvernamentală pentru Integrare Europeană şi-a punctat priorităţile pentru anul 2018
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia guvernamentală pentru Integrare Europeană şi-a punctat priorităţile pentru anul 2018

La prima şedinţă din acest an a Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană au fost prezentate rezultatele obţinute pe dimensiunea integrării europene în anul 2017 şi trasate obiectivele pentru perioada următoare.

Premierul Pavel Filip a subliniat că în urma şedinţei comune Guvern - Parlament au fost prioritizate acţiunile care urmează a fi întreprinse în vederea realizării angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu UE. În context, Pavel Filip a accentuat importanţa intensificării eforturilor în implementarea agendei europene, menţionând că în prima jumătate a anului vor fi adoptate Concluziile Consiliului Afacerilor Externe al UE privind Republica Moldova. Totodată, în aceeaşi perioadă se va desfăşura Consiliul de Asociere Republica Moldova-UE.
 
În cadrul şedinţei au fost prezentate evoluţiile în implementarea Planului Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE pe parcursul anului 2017, rata de îndeplinire a acţiunilor planificate fiind de 66%. Rezultatele respective sunt reflectate detaliat în raportul care urmează a fi publicat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
 
În acest sens, membrii comisiei au examinat evoluţiile procesului de revizuire a Planului naţional de acţiuni Republica Moldova-UE. De asemenea, a fost discutată importanţa sincronizării activităţii instituţiilor în procesul de raportare a acţiunilor realizate, precum şi de intensificare a interacţiunii autorităţilor din Republica Moldova cu oficialii UE.     
Similare
RECOMANDĂRI