Comisia care anchetează tentativa puciului anticonstituţional a PD-ului are o nouă conducere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia care anchetează tentativa puciului anticonstituţional a PD-ului are o nouă conducere

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale  şi a Procuraturii Generale are o nouă conducere. Deputaţii au aprobat, în şedinţa plenară de astăzi, un proiect de modificare a Hotărârii Parlamentului nr. 48/2019.

Deputatul Mihail Popşoi va fi preşedintele Comisiei de anchetă, iar vicepreşedinte – deputatul Vasile Bolea. 

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Mihail Popşoi şi Vasile Bolea au făcut o declaraţie, în şedinţa plenară, cu privire la lipsa conflictului dintre exercitarea atribuţiilor în cadrul comisiei şi interesele lor personale şi vor depune declaraţia de interese personale.

Până în prezent, conducerea Comisiei a fost asigurată de deputaţii Vladimir Ţurcan, preşedinte, vicepreşedinte – Mihail Popşoi şi secretar – Dinu Plîngău.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie curent. Aceasta urmează să prezinte Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanţele de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale.
 
Similare
RECOMANDĂRI