Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisarul european Iohannes Hahn nu agreează ideea alegerilor parlamentare anticipate

Comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere, Iohannes Hahn, nu agreează ideea unui scrutin parlamentar anticipat în Republica Moldova. Cel puţin asta spune premierul Pavel Filip, care a avut o întrevedere cu înaltul oficial de la Bruxelles. Şeful Executivului de la Chişinău mai susţine că ar fi primit asigurări de la demnitarii europeni că, indiferent de evoluţia negocierilor din Republica Moldova, Bruxelles-ul va continua să sprijine parcursul european al ţării.

Aflată la Bruxelles, delegaţia Republicii Moldova, condusă de premierul Pavel Filip, s-a întâlnit cu Iohannes Hahn, comisarul european pentru politică de vecinătate. Şeful Executivului de la Chişinău spune că oficialul european este cu ochii pe evoluţiile politice din Republica Moldova şi aşteaptă identificarea, cât mai grabnică, a unui consens între partide.
 
La Bruxelles, Pavel Filip a pledat pentru consolidarea dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi pentru reluarea asistenţei financiare, blocată din cauza nerespectării condiţionalităţilor impuse de UE.
 
Delegaţia Republicii Moldova, în frunte cu premierul Pavel Filip, participă zilele acestea la Bruxelles, la evenimentele prilejuite de împlinirea a 10 de la constituirea parteneriatului Estic.
Similare
RECOMANDĂRI