Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coaliţia majoritară a stabilit priorităţile Parlamentului şi Guvernului pentru noua sesiune parlamentară

Foia de parcurs a reformelor prioritare şi planul de implementare a Acordului de Asociere cu UE au fost principalele teme ale unei şedinţe comune între Parlament şi Guvern, desfăşurate astăzi, 6 februarie, în ajunul startului oficial al sesiunii primăvară-vară a legislativului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a salutat organizarea unor astfel de reuniuni comune, care permit sincronizarea acţiunilor şi o responsabilizare mai mare. Pavel Filip a menţionat că, datorită eforturilor comune şi susţinerii Parlamentului, au fost înregistrate rezultate importante în cei doi ani de mandat al executivului. Premierul a menţionat în special creşterea economică anuală de 4%, redresarea sectorului bancar, reforma administraţiei publice centrale, reforma sistemului de pensii şi reforma justiţiei.

Pentru anul 2018, prioritară rămâne reforma în domeniul justiţiei, modernizarea sistemului de educaţie şi îmbunătăţirea infrastructurii drumurilor şi a celei energetice. Reforma spitalicească şi cea a medicinei primare va fi şi ele prioritare.

La o conferinţă de presă de după şedinţă, atât prim-ministrul Pavel Filip cât şi preşedintele Parlamentului Andrian Candu au subliniat faptul că anul acesta va fi unul dificil pentru executiv şi legislativ, referindu-se la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului. Ambii oficiali au promis să încerce să se detaşeze de lupta electorală pentru a se concentra pe activităţile curente. În acest context, Pavel Filip a spus că executivul şi legislativul vor lucra pentru a aproba bugetul anului 2019 deja către sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.
Similare
RECOMANDĂRI