Circa 800 de observatori au fost acreditaţi pentru turul doi al alegerilor locale din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Circa 800 de observatori au fost acreditaţi pentru turul doi al alegerilor locale din Chişinău

Comisia Electorală Centrală a acreditat circa 750 de observatori naţionali şi peste 50 de observatori internaţionali pentru turul doi al alegerilor locale noi din Chişinău.

Şeful Direcţiei comunicare, relaţii publice şi mass-media din cadrul Comisiei, Corneliu Pasat, a menţionat că observatorii internaţionali sunt din partea a 17 instituţii, iar cei naţionali din partea a cinci asociaţii obşteşti.

„Observatorii internaţionali vor fi reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai misiunilor diplomatice. Totodată, concurenţii electorali pot avea câte un observator în fiecare secţie de votare. Numărul observatorilor ce vor monitoriza turul doi al alegerilor locale noi din capitală este mai mare decât în primul tur”, a afirmat Pasat.

Potrivit sursei citate, astăzi continuă tipărirea buletinelor de vot, iar vineri acestea vor fi repartizate în secţiile de votare. Pentru turul doi al alegerilor locale noi din capitală urmează a fi tipărite circa 635 mii de buletine de vot.

La 3 iunie, în capitală va avea loc turul doi de scrutin, în care vor concura candidatul socialiştilor Ion Ceban, care în turul întâi a obţinut 40,98% din sufragii, şi Andrei Năstase de la PPDA, pentru care au optat 32,09% din alegători.

Similare