Cine au fost cei mai harnici deputaţi din Parlament în sesiunea de primăvară
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cine au fost cei mai harnici deputaţi din Parlament în sesiunea de primăvară

Pe parcursul sesiunii de primăvară 2020, în Parlament au fost înregistrate 350 de iniţiative legislative. Dintre acestea, cele mai multe au fost înaintate de deputaţi, 238 de proiecte.

Cele mai multe iniţiative legislative au fost înaintate de Fracţiunea Parlamentară ACUM PLATFORMA DA – 58 de proiecte, urmată de Fracţiunea PAS, Blocul ACUM cu 47 de proiecte.

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat 44 de iniţiative legislative.

Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA a elaborat şi a înaintat 21 de proiecte, Fracţiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) – 19 proiecte, Fracţiunea Partidului ŞOR – 17.

Deputaţii independenţi sunt autori ai 4 proiecte.

Totodată, 27 de iniţiative legislative au fost înaintate de Biroul permanent al Parlamentului sau de către grupuri de deputaţi din toate fracţiunile parlamentare.

Guvernul a înaintat Parlamentului pentru dezbateri şi aprobare 95 de proiecte de acte legislative, iar preşedintele ţării – 17 proiecte.
Din numărul total de proiecte de acte normative înregistrate în Parlament în perioada menţionată, 5, inclusiv o moţiune simplă, nu au intrat în procedură legislativă.

În temeiul art. 73 din Constituţie, dreptul la iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor, preşedintelui Republicii Moldova, Guvernului şi Adunării Populare a Găgăuziei, care sunt consideraţi autori ai proiectelor de acte legislative sau ai propunerilor legislative.

Similare
RECOMANDĂRI