CIDMD va formula viziunea strategică privind diaspora şi migraţia pe termen mediu şi lung
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CIDMD va formula viziunea strategică privind diaspora şi migraţia pe termen mediu şi lung

O viziune strategică privind diaspora şi migraţia pe termen mediu şi lung va fi elaborată în Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul primei şedinţe a Comitetului interministerial în domeniul diasporei, migraţiei şi dezvoltării (CIDMD) care s-a desfăşurat joi, 12 octombrie.

Evenimentul, organizat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relaţii cu diaspora (BRD), a întrunit reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi parteneri de dezvoltare, transmite IPN.

Scopul primei şedinţei a fost de a familiariza participanţii cu mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul diasporei, migraţiei şi dezvoltării. În sarcina Comitetului s-a pus formularea viziunii strategice pe termen mediu şi lung, validarea strategiilor şi planurilor de dezvoltare, asigurarea implementării acţiunilor din programele de dezvoltare naţională ale Guvernului.

În cadrul discuţiilor, secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, şi-a exprimat convingerea că platforma nou-creată va asigura comunicarea şi coordonarea eficientă a politicilor în domeniu, astfel fiind sporite efectele pozitive ale fenomenului migraţiei internaţionale asupra dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova.

Şeful misiunii Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei (OIM) la Chişinău, Antonio Polosa, a declarat că Republica Moldova a înregistrat un progres semnificativ în dezvoltarea viziunii şi cadrului normativ pentru asigurarea integrării practice a migraţiei în strategiile de dezvoltare naţională.

CIDMD a fost creat la 8 septembrie. Platforma este alcătuită din câte un reprezentant cu funcţie de conducere din cadrul ministerelor şi autorităţi administrative publice centrale.
Similare