Chişinăul anunţă că a identificat candidatul pentru funcţia de ambasador al R. Moldova în România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăul anunţă că a identificat candidatul pentru funcţia de ambasador al R. Moldova în România

Chişinăul a identificat candidatul pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova în România. Un anunţ în acest sens a fost făcut de Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Potrivit oficialului, sunt mai multe capitale în care R. Moldova nu are de ceva timp ambasadori, printre acestea se numără Bucureşti şi Moscova, scrie radiochişinău.md.

„Sunt mai multe capitale în care avem nevoie urgentă să avem ambasadori, este Moscova, este Bucureştiul, sunt şi altele. La Bucureşti suntem mai avansaţi în acest sens. Nume nu vă dau, conform cutumei diplomatice, numai după ce statul gazdă oferă agreement. Aştept acest agreement şi voi face, neapărat, public. Pot să vă spun că la Bucureşti s-a solicitat acesta pentru cineva care este foarte respectat, foarte capabil, foarte eficient şi care va promova interesele Republicii Moldova şi parteneriatul cu România cu brio.”, a dat asigurări Nicu Popescu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, potrivit InfoPrut.ro.

Totodată, ministrul de Externe de la Chişinău este convins că odată cu numirea noului ambasador al R. Moldova la Bucureşti, relaţia cu România va avansa. „Eu personal sunt foarte-foarte onorat că această persoană a acceptat această ofertă şi mă simt încrezător că vom avansa foarte repede în realizarea obiectivelor pe care le punem noi în relaţia cu România”, a adăugat sursa.

În context, Nicu Popescu a mai subliniat că are „planuri mari” în ceea ce priveşte relaţia dintre cele două state. „Cu România, noi avem nu atât aşteptări, cât planuri destul de concrete. Şi aici, ştiţi bine, avem o comunitate de limbă, cultură, istorie, dar este important să conferim acestei comunităţi şi mai multe legături de ordin practic. De aceea dorinţa, intenţia şi speranţa noastră comună cu partenerii noştri de la Bucureşti este să investim masiv în interconectarea Republicii Moldova cu România şi, prin România, cu Uniunea Europeană, mai concret, poduri, gazoduct, finalizarea lucrărilor pe partea internă, în Româna, ca să mărim capacitatea”, a spus ministrul de Externe de la Chişinău.

Amintim că funcţia de ambasador al R. Moldova în România a rămas vacantă acum mai bine de un an, după rechemarea lui Mihai Gribincea.

Similare
RECOMANDĂRI