Cetăţenii turci ar putea călători în Republica Moldova doar cu buletinul de identitate. Autorităţile de la Chişinău vor examina solicitarea Turciei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii turci ar putea călători în Republica Moldova doar cu buletinul de identitate. Autorităţile de la Chişinău vor examina solicitarea Turciei

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi-a încheiat vizita oficială în Turcia cu o întrevedere cu liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan. Cei doi oficiali au discutat mai multe subiecte, printre care şi solicitarea Turciei ca cetăţenii acestei ţări să circule pe teritoriul Republicii Moldova doar cu buletinul.

Despre posibilitatea de a simplifica circulaţia cetăţenilor turci, Andrian Candu a menţionat că autorităţile de la Chişinău vor examina şi vor răspunde foarte curând la solicitarea Turciei de a le permite acestora să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate.

Oficialii au trecut în revistă succesele relaţiilor moldo-turce şi implementarea a noi proiecte care vor duce la fortificarea lor. Şeful Republicii Turcia a declarat că cele două ţări trebuie să impulsioneze şi mai mult investiţiile şi comerţul, astfel încât în scurt timp, să ajungă la schimburi comerciale de 1 miliard de dolari.
 
Şeful de la Ankara a abordat subiectul privind relaţiile atât la nivel executiv, cât şi legislativ cu UTA Găgăuzia. Erdoğan a apreciat îmbunătăţirea vizibilă a acestora şi a declarat că Găgăuzia este un element important în relaţiile moldo-turce.
 
“Chiar dacă nu avem graniţă comună, avem relaţii strânse datorită Găgăuziei care reprezintă un pod de prietenie între Republica Moldova şi Turcia”, a precizat liderul de la Ankara.
Similare