CEC dă startul unei campanii mobile de informare privind noul sistem de vot în Republica Moldova
Sursa foto:unimedia.info Vizualizari:

CEC dă startul unei campanii mobile de informare privind noul sistem de vot în Republica Moldova

În Republica Moldova a demarat o campanie mobilă de informare a alegătorilor cu genericul „Democraţia contează”.

Campania este organizată de Comisia Electorală Centrală (CEC) şi Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în cadrul Proiectului „Consolidarea democraţiei în Moldova prin alegeri incluzive şi transparente”, implementat de PNUD Moldova.

În cadrul campaniei, reprezentanţii CEC şi CICDE organizează întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai serviciilor desconcentrate, tineri, cadre didactice, lideri de opinie din teritoriu etc., pentru a discuta despre organizarea şi desfăşurarea alegerilor din Republica Moldova, inclusiv în contextul aprobării de către Parlament a sistemului de vot mixt, ce va fi aplicat la următoarele alegeri parlamentare.

Primele întâlniri au fost organizate pe data de 4 si 5 aprilie, în cadrul preturii sectorului Centru din Municipiul Chişinău. Funcţionari publici, dar şi factori de decizie la nivel local au participat la o întâlnire cu preşedinta CEC, Alina Russu şi directorul CICDE, Pavel Cabacenco, membri şi funcţionari electorali CEC.

Astfel de întâlniri cu alegătorii vor fi organizate în cel puţin 16 circumscripţii electorale din Republica Moldova. La şedinţe sunt invitaţi între 500 şi 1000 de participanţi, iar în total este planificată informarea despre sistemul electoral mixt a peste 8 000 de cetăţeni cu autoritate la nivel local. Microbuzul campaniei „Democraţia contează” va face turul ţării pe parcursul lunilor aprilie şi mai.
Similare
RECOMANDĂRI