CEC a stabilit plafonul sumelor care pot fi virate pe conturile electorale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC a stabilit plafonul sumelor care pot fi virate pe conturile electorale

Comisia Electorală Centrală a stabilit plafonul mijloacelor financiare care pot fi virate în fondul electoral al participanţilor la alegerile locale noi din 20 mai.

Pentru municipiul Chişinău plafonul este de 18,2 milioane de lei, iar pentru municipiul Bălţi – 3,1 milioane. În alte localităţi în care au loc alegeri locale noi, plafoanele nu depăşesc 124 de mii de lei, transmite IPN.

Preşedintele CEC, Alina Russu, a precizat că plafonul este calculat înmulţind  numărul de alegători din circumscripţia electorală în care au loc alegerile cu un coeficient egal cu 0,5% din salariul mediu.

În aceeaşi şedinţă, a fost stabilit cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenţilor electorali. Pentru fiecare partid, organizaţie social politică sau bloc electoral a fost stabilită suma de 25 de mii de lei, iar pentru fiecare candidat independent – 5 mii de lei.

La fel, a fost constituit Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău Nr. 1 şi Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Bălţi Nr. 2, ambele în componenţă numerică de nouă membri. Urmează ca secretarii celor două consilii municipale să convoace primele şedinţe, la care se va alege preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul.

Consiliile Electorale ale Circumscripţiile Electorale municipale Nr. 1 şi Nr. 2 vor constitui până la 14 aprilie secţiile de votare şi, până la 24 aprilie, birourile electorale ale acestora.
Similare
RECOMANDĂRI