CEC a înregistrat grupurile de iniţiativă pentru susţinerea a trei candidaţi la funcţia de preşedinte, inclusiv Igor Dodon
Sursa foto:caputră foto : zdg.md Vizualizari:

CEC a înregistrat grupurile de iniţiativă pentru susţinerea a trei candidaţi la funcţia de preşedinte, inclusiv Igor Dodon

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat în cadrul şedinţei de astăzi cererile de înregistrare a 3 grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susţinerii candidaţilor la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Astfel, au fost înregistrate grupurile de iniţiativă pentru susţinerea următorilor candidaţi la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova:

  • Igor Dodon, candidat desemnat de adunarea cetăţenilor;
  • Serghei Toma, candidat desemnat de Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;
  • Alexandr Kalinin, candidat desemnat de adunarea cetăţenilor.

CEC a eliberat membrilor grupurilor de iniţiativă legitimaţii şi liste de subscripţie, în vederea colectării semnăturilor pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Grupurile de iniţiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020, în conformitate cu prevederile art. 42 şi 102 din Codul electoral şi ale capitolului III din Regulamentul privind particularităţile de desemnare şi înregistrare a candidaţilor la alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016.

Similare
RECOMANDĂRI