Candu îl somează pe Dodon să nu mai ţină piloţii scăpaţi de talibani „ostatici electorali” la Moscova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candu îl somează pe Dodon să nu mai ţină piloţii scăpaţi de talibani „ostatici electorali” la Moscova

Andrian Candu îl acuză pe Igor Dodon că face publicitate electorală pe seama piloţilor din Republica Moldova care au fost eliberaţi din captivitatea talibanilor din Afganistan

Ca persoană care, prin natura funcţiei deţinute, am fost la curent cu negocierile de eliberare şi operaţiunile discrete desfăşurate de autorităţi, ştiam că ostaticii moldoveni urmau să ajungă acasă încă acum 4 luni, când autorităţile moldovene au finalizat negocierile, însă, în ultimul moment, s-a blocat totul. Cineva le-a zis răpitorilor să-i mai ţină şi să-i trimită acasă prin Moscova. Autorităţile noastre încearcă de 4 luni să afle cine a generat această situaţie de blocaj şi cu ce scop”, a declarat Speakerul.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, Preşedintele ţării Igor Dodon îi ţine pe cei doi piloţi moldoveni în calitate de ostatici electorali pentru a profita de eliberarea lor în scop electoral. Speakerul condamnă acţiunile lui Igor Dodon, considerându-le ilegale şi îndreptate împotriva cetăţenilor Republicii Moldova.

”Interesul electoral nu trebuie pus mai presus de interesul naţional şi viaţa cetăţenilor ţării. Cerem în mod oficial Preşedintelui Dodon să nu mai ţină piloţii moldoveni ostatici electorali la Moscova, după 3 ani în care au avut destul de suferit”, a subliniat Andrian Candu.

Autorităţile Republicii Moldova vor analiza situaţia în toată complexitatea sa şi urmează să dea calificative legale modului în care a acţionat preşedintele ţării.

Cei doi piloţi moldoveni au fost luaţi ostatici de către talibani în noiembrie 2015, după ce elicopterul companiei aeriene la care lucrau a fost capturat în Afganistan. La bord se aflau trei cetăţeni moldoveni, membri ai echipajului, şi 18 cetăţeni afgani. Unul dintre moldoveni a fost omorât, iar alţi doi au fost luaţi ostatici de către talibani. 

Similare
RECOMANDĂRI