Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candidaturile la şefia PSD se discută astăzi în Comitetul Executiv al partidului

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat din România se reuneşte astăzi în şedinţă, pentru a lua în discuţie dosarele de candidatură la funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi. Şedinţa este la Palatul Parlamentului.

Comitetul Executiv de astăzi urmează să valideze sau să invalideze candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere din Biroul Permanent Naţional (BPN), a transmis Andreea Dumitrescu, pentru Perfect Imperfect. Sunt, în cele mai multe cazuri, doar două persoane înscrise pentru funcţiile de vicepreşedinte, fiecare regiune de dezvoltare şi-a desemnat un reprezentenat bărbat şi unul - femeie.

Sunt mici excepţii, de exemplu, pe regiunea Bucureşti duelul domnilor va fi între Robert Negoiţă şi Daniel Florea - acesta fiind susţinut de organizaţia sectorului 5 şi agreat de Liviu Dragnea, potrivit informaţiilor noastre, în timp ce organizaţia mare de Bucureşti l-a desemnat pe Robert Negoiţă şi pe Gabriela Firea - din partea doamnelor.

O altă competiţie, tot între domni, va fi în regiunea Muntenia, unde Adrian Ţuţuianu (de la Dâmboviţa) se va duela cu Şerban Valeca (de la Argeş), iar în această cursă s-a înscris, pentru funcţia de vicepreşedinte, şi Cătălin Rădulescu, acesta neavând susţinerea niciunei organizaţii.

Cât despre funcţia de preşedinte executiv, şi-au depus candidatura Viorica Dăncilă - susţinută şi ea de organizaţia Bucureşti, dar şi de Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu - fără a avea susţinerea vreunei organizaţii şi Nicolae Bănicioiu - susţinut de organizaţia Brăila.

Pentru funcţia de secretar general, sunt doi candidaţi - Marian Neacşu - care deţine funcţia acum - şi Codrin Ştefănescu - acum secretar adjunct al partidului.

Similare
RECOMANDĂRI