Candidaţii în cele patru circumscripţii uninominale se pot înregistra de astăzi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candidaţii în cele patru circumscripţii uninominale se pot înregistra de astăzi

Candidaţii la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie în circumscripţiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 şi 50 pot fi desemnaţi şi se pot înregistra începând cu ziua de astăzi, 21 august.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru a fi înregistrat, candidatul prezintă, alături de documentele prevăzute de cadrul normativ, liste de subscripţie care conţin semnăturile a cel puţin 500 şi cel mult 1000 de susţinători ce drept de vot din circumscripţia uninominală unde intenţionează să candideze. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puţin 250 şi cel mult 500 de susţinători.

Pentru înregistrarea grupului de iniţiativă, candidatul la funcţia de deputat în Parlament va depune personal, cel târziu cu 50 de zile înainte de ziua alegerilor, la consiliul electoral de circumscripţie un set de acte, menţionate pe pagina CEC. În termen de trei zile de la recepţionarea actelor, consiliul electoral de circumscripţie electorală uninominală va verifica corectitudinea acestora şi va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de iniţiativă.

Documentele de înregistrare a candidaţilor se vor depune la consiliile electorale ale circumscripţiilor uninominale. Datele de contact, locul şi timpul pentru recepţionarea documentelor pot fi consultate pe pagina web oficială a Comisiei.

Termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă este de 30 august inclusiv.

Similare
RECOMANDĂRI