Blocul ACUM propune socialiştilor să formeze un grup de lucru. „Încă nu facem coaliţii”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Blocul ACUM propune socialiştilor să formeze un grup de lucru. „Încă nu facem coaliţii”

În urma discuţiilor din cadrul Consiliului Politic al blocului ACUM, care s-a convocat astăzi, ACUM a hotărât că încă nu face coaliţii. Deputaţii ACUM au propus deputaţilor socialişti să formeze un grup de lucru pentru a analiza iniţiativele legislative propuse de ACUM şi de PSRM.

„Aşteptăm un angajament ferm din partea PSRM privind neadmiterea unei alianţe cu Partidul Democart, de asemenea pledăm pentru neadmiterea organizării alegerilor anticipate în condiţiile actuale”, a declarat Năstase.

Totodată, blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru format din reprezentanţii blocului ACUM şi PSRM să discute iniţiativele legislative ale fracţiunilor care se referă la dezoligarhizarea statului, până pe 25 aprilie.

Potrivit lui, este necesar deblocarea lucrărilor Parlamentului prin reluarea şedinţei, crearea organelor de lucru, stabilirea acţiunilor prioritare.

Potrivit celor din blocul ACUM, din partea PAS şi Platforma DA, din grupul de lucru vor face parte Sergiu Litvinenco, Mihai Popoşoi, Oazu Nantoi, Alexandru Slusari, Chiril Moţpan şi Igor Munteanu.

Blocul ACUM au anunţat că au elaborat încă cinci proiecte care vin să completeze pachetul de legi antioligarhic şi care vor fi înregistrate astăzi la Secretariatul Parlamentului. Acestea vizează legea cu privire la Procuratură, cea cu privire la statutul funcţionarului public, cea cu privire la Banca Naţională, la cetăţenia prin investiţii, dar şi legislaţia electorală. 

Conferinţa de presă o puteţi urmări aici. 

PSRM insistă pe o coaliţie. Igor Dodon: „Niciun fel de Guvern minoritar”

Similare
RECOMANDĂRI