Blocul ACUM îndeamnă cetăţenii să semneze pentru susţinerea candidaţilor săi
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Blocul ACUM îndeamnă cetăţenii să semneze pentru susţinerea candidaţilor săi

Reprezentanţii Blocului ACUM, format de PAS şi Platforma DA, au lansat un apel pentru cetăţeni să semneze pentru susţinerea candidaţilor din partea Blocului pentru a fi înscrişi în cursa electorală. Într-o conferinţă de presă, lidera PAS, Maia Sandu, a menţionat că locuitorii Chişinăului care susţin candidaţii Blocului ACUM şi care încă nu au semnat pentru sprijinirea unui candidat pot să o facă la oficiile formaţiunilor PAS şi PPDA din Chişinău, iar cei care locuiesc în regiuni – la reprezentanţii ACUM care vor colecta semnături în localităţile din ţară, transmite IPN.

Lidera PAS Maia Sandu a atenţionat cetăţenii să fie atenţi şi să verifice numele candidatului şi formaţiunea politică indicată în listele de semnături, dacă într-adevăr sunt de la Blocul ACUM. Potrivit liderei PAS, au fost semnalate cazuri în care reprezentanţii altor formaţiuni colectau semnături spunându-le oamenilor că sunt de la Blocul ACUM, când de fapt colectau semnături pentru candidaţii altor formaţiuni politice.

Maia Sandu a apreciat faptul că diaspora s-a înregistrat într-un număr mare pe site-ul alegator.md. De asemenea, lidera PAS a făcut un apel către alegători să susţină petiţia lansată de unii reprezentanţi ai diasporei pentru deschiderea suplimentară a cel puţin 28 de secţii de vot în afara ţării, pe lângă secţiile de vot deja programate. Maia Sandu consideră că pentru a exista un proces electoral în condiţii normale, este nevoie ca în afara ţării să fie deschise aproximativ 150 de secţii de votare.

Reprezentanţii Blocului ACUM au informat cetăţenii că a fost deschis contul electoral al Blocului, iar simpatizanţii pot  dona bani pentru susţinerea Blocului electoral format din PAS şi PPDA, datele bancare pentru transfer sunt publicate pe site-ul www.acum.md , iar cei care vor să doneze bani în numerar o pot face în continuare la oficiile PAS şi PPDA.
Similare
RECOMANDĂRI