Avocat: Acuzaţiile aduse lui Vlad Plahotniuc nu vor putea fi dovedite niciodată
Vizualizari:

Avocat: Acuzaţiile aduse lui Vlad Plahotniuc nu vor putea fi dovedite niciodată

Avocatul ui Vlad Plahotniuc a venit cu o reacţie la acuzaţiile aduse în adresa clientului său, fostu lider al Partidului Democrat, de către actorii politici din R. Moldova. Potrivit unui comunicat de presă transmis presei, aceste acuzaţii „sunt nefondate, nu se bazează pe fapte reale şi nu vor putea fi dovedite niciodată pentru că nu au fost săvârşite în realitate”.

Potrivit avocatului, acuzaţiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc „apar într-o perioadă preelectorală, în care cei, care se află acum la conducerea statului au scufundat societatea într-o criză adâncă şi se confruntă cu situaţii, în care au nevoie să distragă atenţia cetăţenilor de la problemele reale şi de la starea în care a ajuns Republica Moldova”. 

Mai mult, avocatul spune că dosarul în care este invocat numele lui Vladimir Plahotniuc este unul politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului.

„Am putut observa cu toţii mai multe acţiuni de antenpronunţare a actorilor politici, care au anunţat din timp, public, acţiunile, deciziile pe care urmau să le pună în aplicare unii procurori în cazul lui Vladimir Plahotniuc. Toate aceste acţiuni nu reprezintă altceva decât o tentativă evidentă de influenţare a actului justiţiei prin declaraţii şi ameninţări publice, dar şi prin presiuni directe asupra procurorilor, făcute de cei care se află acum la conducerea Republicii Moldova. Ne dorim ca orice proces al justiţiei din ţara noastră să se desfăşoare corect, imparţial şi independent de orice tip de influenţă politică”, se mai spune în comunicat.
Similare
RECOMANDĂRI