Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile separatiste de la Tiraspol se mobilizează pentru alegerile prezidenţiale ruse din 18 martie

O nouă sfidare la Tiraspol, cu acceptul Moscovei. Autorităţile secesioniste mobilizează cetăţenii din stânga Nistrului pentru alegerile prezidenţiale din Rusia.

Solicitarea de a oferi asistenţa necesară pentru desfăşurarea votului şi în localităţile de Est ale Republicii Moldova a venit chiar de la ambasadorul rus la Chişinău, Farit Muhametşin. Ministerul de externe moldovean nu a reacţionat, deocamdată, la aceste acţiuni. 

Forfotă mare la Tiraspol, în preajma alegerilor prezidenţiale din Rusia. Potrivit publicaţiei ruse komersant, Tiraspolul îşi propune să contribuie la victoria lui Vladimir Putin, iar săptămâna viitoare va organiza şi un forum intitulat "Viitorul împreună cu Rusia".

Potrivit sursei citate, pentru a asigura o prezenţă maximă la vot a cetăţenilor din stânga Nistrului, care deţin cetăţenia rusă, a fost implicată întreaga administraţie separatistă, iar la cele 24 de secţii de votare care vor fi deschise pe 18 martie, vor fi repartizate 192 de mii de buletine vot. Oficialităţile de la Moscova, citate de publicaţia rusă, afirmă că nu ar fi responsabile pentru agitaţia electorală peste hotare, însă, cel care a solicitat regimului separatist suport pentru organizarea alegerilor în regiune este ambasadorul rus la Chişinău.

La ultimul scrutin prezidenţial din Rusia, din 4 martie 2012, ministerul de externe a protestat faţă de decizia Moscovei de a deschide secţii de votare în regiunea transnistriană. Într-o scrisoare adresată atunci ambasadei Rusiei la Chişinău, diplomaţia Republicii Moldova propunea deschiderea secţiilor de vot doar în localităţile controlate de Chişinău, acşiune rămasă fără succes.


 
Similare
RECOMANDĂRI